Balaton - Dél címoldal
2014-05-13

Elkezdődött a balatoni fröccsszezon

Óriás kehelybe összeöntött balatoni borokból készült fröccsel koccintva nyitották meg a fröccsszezont Keszthelyen hagyományteremtő céllal a Balatoni Kör tagjai, az eseménnyel kezdetét vette a civil egyesület BorPart nevű rendezvénysorozata. 

A fröccsszezonnyitót Keszthelyen, a város mólójának tövében, a felújított rendezvénytér mellett tartották. Az eseményen az óriáskehely fröccsével a kör tagjain kívül a vendégek is koccinthattak, és fogyasztani lehetett a balatoni vendéglősök, borászok, pálinkafőzők, cukrászok termékeiből is.

A BorPart rendezvénysorozattal - amelynek következő eseménye júniusban Balatonfüreden lesz - a nyári szezonon túl is működő, minőségi régiós termékekre épülő vendéglátóhelyeket akarják megismertetni saját termékeiket bemutató borászok, pálinkamesterek, cukrászok, séfek részvételével. 

Tudjátok, a Balatoni Kör idén márciusban alakult meg a húsz legismertebb balatoni borászból és vendéglátósból azzal a célkitűzéssel, hogy a megszokott nyári tömegturizmushoz képest magasabb szintre emeljék, és egész évben elérhetővé tegyék a balatoni gasztronómiát és vendéglátást, elsősorban a helyi termékek és kezdeményezések népszerűsítésével. 

A Balatoni Kör Kóstold körbe a Balatont! jelszóval külön programot is hirdetett. Ennek keretében a tó körül kerékpárral, vitorlással vagy máshogy túrázók képes-videós élménybeszámolókat tölthetnek fel azokról a kóstolókról, amelyeken részt vettek a kör tagjainál és partnereinél. A legérdekesebb képes beszámolókat több kategóriában is díjazni fogják.


forrás : ( I LOVE BALATON )

2024. július 24. Kinga, Kincsõ
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Webdesign
ÁSZF | Impresszum