Balaton - Dél címoldal
2015-10-19

Nyilvános a siófoki fejlesztési stratégia

A város 2009-ban készítette el az Integrált Városfejlesztési Stratégiáját (IVS), amely a 2009-2015-as Európai Uniós programozási időszak terveit ölelte fel. Az azóta eltelt 6 év jelentős változásokat hozott, így szükségessé vált a korábbi tervek, célok felülvizsgálata, módosítása.


Uniós forrás tette lehetővé az országban mintegy 200 város –köztük Siófok - számára, hogy az elkövetkező évekre Integrált Településfejlesztési Stratégiát (ITS) készítsen. A dél-dunántúli régióban a Terra Stúdió Kft. nyerte el ezt a munkát a Belügyminisztérium közbeszerzési pályázatán. A siófoki önkormányzatnál külön irányítócsoport és munkacsoport alakult a feladat teljesítésére, amely együtt dolgozott az ITS elkészítésével megbízott cég szakemberivel. Bizonyos témakörökben, ahol azt a törvény előírta – az ITS, a TFK, valamint az Örökségvédelmi hatástanulmány tekintetében – partneri egyeztetés is történt, amelynek során a szövegtervet egyebek közt a lakosság is véleményezhette különböző fórumokon. A szövegterv esetenként módosult is a javaslatok szerint. Több mint féléves munka eredményeként születtek meg azok a dokumentumok, amelyeket a Belügyminisztérium elfogadásra javasolt a város képviselő-testületének, és amit az a legutóbbi ülésén egyhangúlag, módosítási indítvány nélkül elfogadott.

Siófok ITS-e 4 átfogó és 18 részcélt fogalmaz meg. A város átfogó fejlesztési céljai: versenyképesség (több lábon álló gazdaság, értékteremtés, egész évre kiterjedő foglalkoztatottság, aktivitás növelése), attraktivitás (jó minőségű szolgáltatások, programok nyújtása a lakosságnak, beköltözőknek, turistáknak), fenntartható és élhető város (egész évben hatékonyan működő infrastrukturális és ellátórendszerek), integráció (a Siófok-tudat erősítése a térségben élőkben, a beköltözőkben, továbbá az év egy részében a városban élőkben.)

Az elkészült koncepció több mint 500 oldalas, amit bárki megtekinthet az önkormányzat hivatalában, valamint a város honlapján is elérhető.

2024. július 24. Kinga, Kincsõ
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Webdesign
ÁSZF | Impresszum