Balaton - Dél címoldal
2015-10-29

Segített a profi életmentő

Elmondható, hogy profi életmentőnek számít Török Balázs törzszászlós, aki egy vajúdó kismamának nyújtott segítséget kedden. Húsz éve szolgál rendőrként, ezalatt 14 jutalmat kapott már az eredményes munkájáért. Hozott ki idős hölgyet égő házból, és elütött madarat is gondjaiba vett már az autópályán.

Balatonőszöd térségében, a Fonyódi Autópálya Alosztály munkatársaként az M7-esen teljesített szolgálatot kedden. Rendőrautója mellett az autópálya felhajtónál hirtelen megállt egy kocsi, amelynek vezetője kétségbeesve kért segítséget, hogy mielőbb eljuthasson a marcali kórházba. Utasánál, egy fiatal nőnél ugyanis váratlanul megindult a szülés. Török Balázs az állapotos nőt beültette a rendőrautó hátsó ülésére, majd szirénázva elindult a kórház felé. Segítséget kért és közben próbálta megnyugtatni a hölgyet. Az ügyeletes tiszt értesítette a mentőszolgálatot, akik a fonyódi autópálya felhajtóhoz küldtek egy mentőautót. A rendőrkocsival a találkozási ponthoz érve a törzszászlós épségben átadta a vajúdó nőt a mentőknek, akik onnan a kórházba vitték.

– A váratlan helyzetben másodpercek alatt kellett döntést hoznom, amikor bekopogtak a kocsim ablakán. Közben nyugtatnom is kellett őket, mert nagy volt a stressz – így Török Balázs. – A feletteseimnek jelentettem, hogy egy vajúdó nő van az autóban, először azt kérdezték, hogy került oda? Sok időnk nem volt, mert a hölgy veszélyeztetett terhes volt, az orvosok később elmondták, hogy a gyorsaság sokat számított. Menet közben igyekeztem a kismama figyelmét elterelni a vajúdásról, egy papírlapot adtam neki, hogy írja fel az adatait.

A rendőr később egy sms-t kapott, hogy szerencsésen megszületett a kislány a kórházban. Azonnal odaautózott, és meglátogatta a csecsemőt. Egy fiatal szántódi pár első gyermeke jött így világra. A szülők nagyon hálásak a törzszászlósnak.
– Nem a köszönetért tettem, csak a kötelességemet teljesítettem, minden magyar rendőr ezt tette volna – mondta Török Balázs, aki egyébként gyékényesi, onnan jár dolgozni az M7-esre. Tavaly egy egerészölyvön is segített, mert a madarat elütötte egy kocsi az autópályán. Néhány évvel ezelőtt egy zalakarosi hoteltűznél ölben hozott le egy mozgássérült, idős nőt a negyedik emeletről, még a tűzoltók érkezése előtt. Ezért a tettéért a Belügyminisztérium jutalomban részesítette, és megkapta a Bátorság érdemjelet is. (Forrás:sonline.hu - K.G.)

2024. július 24. Kinga, Kincsõ
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Webdesign
ÁSZF | Impresszum