Balaton - Dél címoldal
2011-01-31

GPS-alapú túraútvonalak a Keszthelyi-hegységben

 

Mikóné Farkas Ildikó, a pályázat egyik írójaként a Keszthelyi-hegységben megvalósuló tervekről elmondta: olyan újszerű ökoturisztikai kínálatot akartak létrehozni, amely a nyári szezonon túli időszakban is élvezhető, és a Balatontól távolabbi településeket is "helyzetbe hozza". Az előkészítésbe és a július végéig tartó megvalósításba, majd a fenntartásba kilenc önkormányzatot és turisztikai szervezetet vontak be.

 

A pályázatot a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács (NYDRFT) 20,2 millió forintos támogatásával, összesen 23,7 millió forintból valósítják meg július végéig.

A tervek szerint az Országos Kéktúra-útvonal itt áthaladó részének látogatottságát is növelnék új útvonalak kijelölésével, az itt lévő természeti vagy épített értékek bemutatásával. Az érdeklődők GPS segítségével kiválaszthatnak egy túraútvonalat a program honlapjáról vagy CD-ről letölthető alternatívák közül, a szolgáltatás másik részeként pedig az elrejtett geocachingládák felkutatását teszik lehetővé.

Hozzátette: a térség látogatottságát növelnék ezzel a kínálattal, amelynek keretében családbarát útvonalakat alakítanak ki, honlapot készítenek, valamint CD-n és papíralapú kiadványokban jelentetik meg a hét települést összefogó útvonalhálózatot.

A támogatási szerződés aláírásakor Manninger Jenő, a NYDRFT elnöke azt mondta: nemcsak a régióban, de az országban is egyedülálló ez a projekt. Fontosnak nevezte, hogy megvalósítása által bővíteni lehet a Balaton körüli turisztikai kínálatot, és a Balaton "mögötti" térség is bekapcsolódhat a szezont kiterjesztő turisztikai programokba.

  

2024. június 22. Paulina
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Webdesign
ÁSZF | Impresszum