Balaton - Dél címoldal
2013-10-03

Vendégből több, de bűnesetből kevesebb volt

Soha nem látott mennyiségű rendezvény, növekvő vendégszám, mégis kevesebb bűncselekmény és szabálysértés – ilyen volt az idei balatoni nyár rendőri szemmel, derült ki a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság szerdai évadzáró ülését követő sajtótájékoztatón Zalakaroson.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány kiemelte: a szubjektív biztonságérzetet befolyásoló bűncselekmények száma csökkent, emberölés nem fordult elő, „félelemkeltő bűnözés nem volt jellemző” a Balatonnál. Hangsúlyozta, hogy még a nyár elején razziasorozatot hajtottak végre, amelynek során több körözött személyt elfogtak. A főkapitány hozzátette: a súlyos testi sértések, a rablások, a besurranásos és betöréses lopások, a gépkocsilopások és a tulajdon elleni bűncselekmények száma is csökkent a tavaly nyári adatokhoz képest. 

– Bár a rendőrséget sokszor vádolják azzal, hogy „pénzbehajtó” tevékenységet folytat, erre rácáfol, hogy a nyári hónapokban a négy megyében tíz százalékkal kevesebb szabálysértési feljelentést tettek és huszonhárom százalékkal kevesebb állampolgárral szemben szabtak ki helyszíni bírságot a tavalyinál – így Papp Károly. – Ami a közlekedésbiztonságot illeti: a halálos balesetek száma a tavalyi hatról az idén nyolcra emelkedett, nem változott a súlyos, de csökkent a könnyebb sérülésekkel járó közúti balesetek száma. A múlt évben négyen, idén a szezon során ketten fulladtak a Balatonba.

A Készenléti Rendőrség naponta átlagosan több mint száz munkatársával erősítette meg a közterületi szolgálatot. A rendőrségi helikopter naponta háromszor szállt fel Siófok-Kilitiről, hogy a vízi rendészeti szabályok ellenőrzésében, közúti közlekedési ellenőrzésekben, terepkutatásokban vagy rendezvények biztosításában segédkezzen. A rendőrök kiválóan együttműködtek a katasztrófavédelmi szervezetekkel, a vízi mentőkkel, a polgárőrségekkel, az önkormányzatokkal vagy akár a magán biztonsági szolgálatokkal, s csupán egyetlen – alaptalannak bizonyuló – panasz fordult elő rendőri intézkedés miatt. Az ismertté vált bűncselekmények száma 11 százalékkal csökkent a négy megyében – összegeztek a rendőrök szerdán.


forrás : ( Sonline )

2024. március 3. Kornélia
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Webdesign
ÁSZF | Impresszum